RÉSZVÉTELI FÓRUM VI. NEGYEDÉV

A részvételi fórum elején Maurer Krisztina, célterület felelős – közösségfejlesztő kérte a résztvevőket, hogy a chat funkciót használva adják meg nevüket, a képviselt szervezet nevét és címét, valamint telefonos és e-mail elérhetőségeiket.

Első körben ismertetésre kerültek a témakörök, majd elindult a beszélgetés. Az ügyfélszolgálatok működése folyamatos, de csak telefonos és online formában. A rendezvénytilalom következtében elmondható, hogy az elmúlt negyedévben nem valósulhattak meg programok és bizonytalan az újraindulás időpontja. Fontos, hogy a szervezetek tervezzenek előre az elmaradt eseményekkel, megtartásuk legyen a fő cél. Időpont vagy tematika módosítással, de kerüljenek megtartásra a programok. További fontos szempontként került megfogalmazásra a vállalt indikátorszámok teljesítése, mivel nagyon sok program elhalasztásra került a járványhelyzet következtében. Amennyiben a szervezetek úgy látják, hogy gondot okoz az újra indulás után a tervezett létszám elérése, akkor szívesen segítünk a toborzásban.
Molnár Zsuzsanna a Reménysugár Kulturális Egyesület képviseletében jelezte, hogy az eddig megtartott rendezvényeken a tervezett indikátorszámot közelítette vagy meg is haladta a résztvevőszám, így ők nem aggódnak. Bancsicsné Furulyás Sylvia a Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesületétől hozzáfűzte, hogy a még visszalévő programokra nagy az érdeklődés, így előreláthatólag a tervezett indikátor szám teljesítése nem okozhat problémát. A fórum következő témája az online kérdőív volt. Arra kértük a kitöltésre vállalkozókat, hogy gondolkodjanak együtt velünk az újraindításról. Eddig kevés számú kérdőív érkezett vissza, így kértük a szervezeteket, hogy amennyiben lehetséges, terjesszék minél szélesebb körben.

Dörömbözi Péter a Német Kör képviseletében beszámolt a „Ha péntek, akkor német klub” rendezvénysorozat utolsó alkalmáról, melyen szép számmal voltak érdeklődők.
Bancsicsné Furulyás Sylvia beszámolt a „Kézműves foglalkozás-sorozat az újrahasznosítás jegyében” elnevezésű programjukról, melyet a Retextil Alapítvány közreműködésével valósítanak meg.

A továbbiakban a Programharsona online újság III. számának tervezett tartalma került bemutatásra.
Borsos Zsófi a Zöld-Híd Alapítvány részéről az elmaradt folyamat alkalmak pótlásának dokumentálására, valamint egy tervezett eseményük kapcsán az online megvalósítás lehetőségére kérdezett rá. Tomayer Dóra elmondta, hogy csak elmaradt esemény illetve még el nem kezdett folyamat kapcsán szükséges módosító űrlap kitöltése, valamint tájékoztatta a szervezeteket, hogy a programok online megvalósításával kapcsolatban az Irányító Hatóság részéről nincs egységes állásfoglalás.
Barkóczi Szabina megerősítette az előzőleg elhangzottakat. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a szükséges dokumentumok kitöltése időben történjen meg, hiszen amikor már elindulhatnak a programok, gyorsan kell lebonyolítani az átvezetéseket.

Miután nem volt több hozzászólás, Maurer Krisztina megköszönte a részvételt és a fórum lezárásra került.