RÉSZVÉTELI FÓRUM III. NEGYEDÉV

A részvételi fórum elején Maurer Krisztina, célterület felelős – közösségfejlesztő kérte a résztvevőket, hogy a chat funkciót használva adják meg nevüket, a képviselt szervezet nevét és címét, valamint telefonos és email elérhetőségeiket. Miután az összes részvevő megtette ezt, a célterületfelelős kérte, hogy szóban is adják meg saját és a képviselt szervezet nevét. A folytatásban szintén Maurer Krisztina tájékoztatta a résztvevőket a projekt jelenlegi állásáról:

• A kormányrendeletek alapján jelenleg semmilyen program nem valósulhat meg.
• A projekt zárása 90 nappal kitolásra került.
• Az elmaradt programok megvalósítását amennyiben lehetséges 2020. augusztus 15-e utánra tervezzék, a lehető leghamarabb valósítsák meg azokat.

Tájékoztatta a résztvevőket, hogy személyes ügyfélszolgálatra a jelen járványügyi helyzetre tekintettel nincs lehetőség, de az online ügyfélszolgálatot folyamatos.

Továbbiakban, Tomayer Dóra szakmai vezető felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy az elhangzott információk csak tájékoztató jellegűek, az Irányitó Hatóság hivatalos állásfoglalására még várunk. Arra bíztatja a szervezeteket, hogy az elkövetkező időszakban gondolkodjon mindenki a saját programja megvalósításán. Barkóczi Szabina a Pécsi Kommunikációs Központ részéről megerősítette az előzőekben elhangzottakat. A következőkben hozzászólások következtek a szervezetektől.
Bolla Zsolt a Mátyás Király utcai Általános Iskolában működő Mathias Rex Alapítvány nevében szólalt fel. Érdeklődött, hogy meddig lehet megszervezni az elmaradt programokat, illetve lehet-e számítani a költségvetésben plusz felszabadulására? Dezsőfi Vivien válaszában a programokra tért ki. A járvány miatt elmaradt normál programokat lehetőség szerint a járvány feloldását követő legközelebbi időpontban javasolt megtartani. Barkóczi Szabina elmondta, hogy a tavaly júniusban a közösség által elfogadott költségvetés szerint kell gazdálkodni, ebben nincs változás, egyedül az időkorlát mozoghat.

A folytatásban az újból becsatlakozó Nyugdíjasok Egyesület, majd a később becsatlakozó Német Kör, valamint a Baranya Megyei Honismereti Egyesület képviselőjével osztották meg az eddig elhangzott információkat. A Nyugdíjasok Egyesülete részéről elhangzott, hogy mivel ők egy fokozottan védett korosztály, így a feloldást követően biztosan nem tartanának nagyrendezvényt. A Német Kör programsorozatai kapcsán lehet többféle megoldás, ez attól függ melyik kedvezőbb részükre. A Honismereti Egyesület hozzászólásában kitért arra, hogy el szeretnék kerülni a programok összetorlódását, így a plusz 90 nap mindenképpen jó hír.
Miután nem volt több hozzászólás Maurer Krisztina megköszönte a részvételt és a fórum lezárásra került.