KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2019 MÁJUS

A belső városrészi közösségi beszélgetésen a Pécsi Nemzetiségi Ifjúsági Csoport tagjai, a Zöld-Híd Alapítvány képviselője, és a Civil Közösségek Házának képviselője vettek részt.

A közösségi beszélgetés ez alkalommal a belső városrész közösségi kiadványának bemutatásáról szólt.

Dóri Éva közösségfejlesztési csoportvezető, valamint Borsós Zsófia szociálpedagógus, mentálhigiénés szakember, mint a kötet egyik szerzője mutatta be részletesebben a kiadványt részletezve annak tartalmi elemeit. Tekintettel a közösségi beszélgetésen résztvevők zömében nemzetiségi területről érkezésére, az őket leginkább érintő alfejezetek, valamint a Belső városrészre vonatkozóan, az elvégzett lakossági felmérés eredményei is részletesebben bemutatásra kerültek.

A mind a 13 városrészre elkészülő közösségi kiadvány olyan, a városrész civil életét, annak múltját és jelenét feltáró dokumentum, mely azzal a céllal készült, hogy a hétköznapi emberek számára is fogyasztható tartalommal és terjedelemmel mutassa be közösségeink tevékenységét és azok színtereit.
Mihálykövi Andrea célterületi közösségfejlesztő elmondta, hogy a kiadvány még szerkesztés alatt áll. A végleges dokumentum a www.pecsikozossegek.hu oldalról pdf formátumban letölthető lesz.
A kiadványt jelenlegi formájában a résztvevőknek kiosztottuk, emellett a teljes városrészi kiadvány projektoron is kivetítésre került. A jelenlevőket kértük, amennyiben kérdésük, vagy jelzésük, esetleg módosítási javaslatuk lenne, jelezzenek vissza még a közösségi beszélgetés alatt, hogy az esetleges javítási igényeket továbbítását biztosítani tudjuk. A közösségi beszélgetésen erre a felszólításra nem érkezett módosítás kérését megfogalmazó javaslat.
Dóri Éva közösségfejlesztési csoportvezető, valamint Mihálykövi Andrea célterületi közösségfejlesztő tájékoztatta a résztvevőket, hogy június hónapban várhatólag 2 alkalommal kerül sor Közösségi Beszélgetés megtartására.

A soron következő közösségi beszélgetést június 04-én, 16:00 óra kezdettel tartjuk meg. Ez alkalommal a beszélgetésen a Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület projektmenedzsmentje is részt vesz, ahol várhatólag jegyzőkönyv aláírására is sor kerül. Kértük, hogy a soron következő közösségi beszélgetésen a civil szervezetek képviselői jelenjenek meg, vagy helyettesítésről gondoskodjanak.