KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 SZEPTEMBER

A I. Belső-Városrész célterület hatodik közösségi beszélgetésének a Civil Közösségek Háza adott otthont. A közösségi beszélgetésen 5 fő jelent meg.

A projekt jelenlegi állomása a programjavaslat űrlap megbeszélése volt. A célterület felelős – közösségfejlesztő bemutatta az űrlap egyes pontjait, valamint a programjavaslat űrlap kitöltési útmutatót. Több kérdés is érkezett, melyek tisztázásra kerültek. A közösségfejlesztő kérte a szervezetek képviselőit, hogy a programjavaslattal kapcsolatban a közösségi beszélgetésen és az ügyfélszolgálati ponton, ügyfélszolgálati időben érdeklődjenek, valamint e-mailben. A résztvevők elmondták, hogy a kézhez kapott mintát átnézik és az októberi közösségi beszélgetésig tanulmányozni fogják.

A közösségi interjú témakörben a közösségfejlesztő tájékoztatta a szervezetek képviselőit, hogy olyan személyek megkeresése fontos, akik pontos képet tudnak adni a célterületek helytörténetéről, valamint a helyi identitás és helyi közösségi szokásokról. A résztvevők átgondolják, hogy ha lesz ehhez köthető javaslat bizonyos személyekre, akiket javasolnának, akkor azt megbeszélik a közösségfejlesztőkkel.

A közösségi beszélgetés során több terv is megszületett, melyeket a programjavaslat űrlapba szeretnének a résztvevők a jövőben belefoglalni. A tervek között szerepelt az előadásszervezés, futóverseny, sporttal kapcsolatos programok és főként a fiatalokat megszólító események. A szervezetek vezetői közül többen jelezték, hogy közös programtervezet szeretnének összeállítani más szervezeti vezetőkkel, így egyfajta kooperáció is elindult a közösségi beszélgetés során.

A közösségi beszélgetésen a szervezetek képviselői folyamatos kommunikációt folytattak a programjavaslat űrlappal kapcsolatban és egymásnak is adtak tanácsokat. Több értékes javaslat született, így kijelenthető, hogy a szeptemberi közösségi beszélgetés sikeresen zárult.