KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 NOVEMBER

A I. Belső-Városrész célterület novemberi közösségi beszélgetésére a Civil Közösségek Házában került sor. A közösségi beszélgetésen többek között a Zöld-Híd Alapítvány, Reménysugár Kulturális Egyesület, Pécsi Ifjúsági Kulturális Szövetség Egyesület, Gangesz Alapítvány valamint a Bioritmus Tehetségpont vett részt.

A közösségi beszélgetés kezdetén a célterület felelős közösségfejlesztő köszöntötte a résztvevőket, majd ismertette a projekt állását, valamint elmondta a kérdőívek és az interjú jelenlegi helyzetét. A közösségi interjúk tekintetében, célterületenként 30 darab interjú kitöltése szükséges, annak érdekében, hogy minél pontosabb képet kapjunk a célterület közösségi életének pozitív és negatív létéről egyaránt.

A bevezetés után a résztvevők bemutatták szervezetük tevékenységét és az eddig megvalósított programjaikat, ahol egymásnak is tettek fel kérdéseket, így közös tervezés indult el a célterületen megvalósítandó programokkal kapcsolatban.

A közösségi beszélgetés során a programjavaslat űrlap egyeztetése következett. A programjavaslat űrlappal kapcsolatban több hasznos kérdés is megvitatásra került, amely elsősorban az időbeosztás és a programokkal voltak kapcsolatosak.

A célterületen programjavaslat űrlap még nem került beadásra, viszont több terv született a közösségi beszélgetés, valamint egyéni tervezések során.
A célterület felelős – közösségfejlesztő felkérte a szervezetek képviselőit, hogy azokról a rendezvényeikről és egyéb programjairól értesítsék a közösségfejlesztőket, ahol lehetőség adódik kérdőíves felmérést végezni.

A résztvevők a közösségi beszélgetés során több programramjavaslat tervet is megosztottak, közöttük szerepelt gyermekprogram, kiállítás, kulturális tevékenység, valamint nagyobb rendezvények, mint például fórumok és egyéb közösségi találkozók.