Közösségi beszélgetés, 2018 április

A célterületen tartott első közösségi beszélgetésnek a Civil Közösségek Háza adott otthont. A résztvevőket a projekt szakmai vezetője köszöntötte, majd a közösségfejlesztés csoportvezető mutatta be részletesen a projektet. A projekt bemutatása után az érdeklődők kérdései a projektben megvalósítható programok körével, a szervezés feltételeivel és a rendezvények finanszírozásával voltak általában kapcsolatosak.

Pécs belvárosában sok civil szervezet tevékenykedik, ebből a szempontból is kiemelt célterületnek lehet nevezni a Belső városrészt. Ezt mutatja az is, hogy az első belvárosi közösségi beszélgetésen jelent meg a legtöbb civil szervezet.

A közösségi beszélgetésen a civil szervezetek bemutatták tevékenységeiket, programjaikat és céljaikat. A beszélgetés során körvonalazódott, hogy az eseményen megjelent, a célterületen működő szervezetek általában nem ismerik egymást, nem tartanak fent aktív kapcsolatot egymással, közösen nem szerveznek tevékenységeket. A projekt viszont lehetőséget teremthet az együttműködésre, a közös programok megvalósítására.