II. KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2019 JÚNIUS

A 16. egyben utolsó Belső városrészi közösségi beszélgetésre az eddigiekhez hasonlóan a Civil Közösségek Házában került sor. A közösségi beszélgetésen Mihálykövi Andrea – célterület felelős közösségfejlesztő és Barkóczi Szabina szakmai programkoordinátor köszöntötte a résztvevőket.

A közösségi beszélgetésen ez alkalommal a Reménysugár Kulturális Egyesület, Zöld-Híd Alapítvány tagjai, Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Köre Városközponti Óvoda Köztársaság Téri Tagóvodájának képviselői vettek részt.

A közösségi beszélgetés témája ez alkalommal a Belső városrész interjúkötetének bemutatása volt.

Mihálykövi Andrea célterületfelelős közösségfejlesztő mutatta be részletesebben a kötetet a közösségi beszélgetés résztvevőinek, kiemelve kifejezetten a Belső városrészre vonatkozóan nyert megállapításokat.

Tekintettel arra, hogy a Belső városrész interjúkötetében a résztvevők közül a Reménysugár Kulturális Egyesület képviselője által adott interjú is megjelent, Mihálykövi Andrea felkérte Molnár Zsuzsannát adjon személyesen is egy rövid összefoglalót az interjúban elhangzottakról.

Molnár Zsuzsanna három fő téma mentén fogalmazta meg válaszát. Beszélt arról, hogy mit jelent számára a pécsiség. Elmondta szervezete szempontjából milyen nehézségekkel találkoztak ebben a városrészben, valamint milyen megoldási lehetőségeket alkalmaztak. Valamint kifejtette hogyan, milyen módon lehet csatlakozni önkéntesek, résztvevők számára az egyesületükhöz.

A célterületi közösségfejlesztő az interjúkötetekkel kapcsolatosan ismertette azt is, hogy a bemutatásra került példányok közvetlenül nyomdába adás előtti példányait tartják a kezükben a résztvevők. Elmondta, hogy várhatólag mind a 13 városrész elkészült interjúkötetei pdf formátumban letölthetőek lesznek a www.pecsikozossegek.hu honlapról.

Figyelembe véve, hogy a közösségi beszélgetés résztvevői mind programalkotók voltak, a közösségfejlesztő részletesen elmondta a következő hónapok várható ütemezését. Egyúttal felhívta a figyelmet a nyári szünet alatt is nyitva tartó ügyeleti ügyfélszolgálatra, mely minden hét szerdai napján 8.00-16.00 óra között a Jókai u. 3. szám alatt elérhető.

Ismertette, hogy a nyári időszakot követően szeptembertől részvételi fórumokat szervezünk, melyekre már kifejezetten a támogatott programalkotókat várjuk.
A közösségi beszélgetés ezzel sikeresen lezárult.